v 3.0.f
sistem de colectie erori
Daca umbli cu ganduri curate, stii ca 8 adunat cu 5 egal (in cifre)

nickname:
Mesaj:
YO6OWN  [Rezolvat] (Fri Dec 7 15:56:07 2018)
anunt

YO6OWN: Perioada de valabilitate a conturilor creste de la 7 la 14 zile de la ultimul login.
Georgina28  [Rezolvat] (Mon Nov 19 20:02:42 2018)
(propun) Ce se intampla cu sufixele de indicativ(cele 2 sau 3 litere) in cazul schimbarii domiciliului a) se pastreaza b) se realoca c) se atribuie altele si sufixul vechi nu se poate aloca o perioada de 5 ani d) se schimba (varianta) se pastreaza pentru sufixul nu are legatura cu districtul ( ZONA )

YO6OWN: Multumesc pentru contributie. Am retinut si accentul pe Zona, fac un update. District se spunea in regulamentele vechi, e acelasi lucru, dar acum e zona.
Intrebarea cu pastrarea sufixului e in baza de date fiindca in regulamentul anterior(versiunea 2010) era Art. 37 (5):
"Sufixele de indicativ atribuite prin intermediul autorizaţiei de radioamator se vor păstra de-a lungul Óntregii perioade de valabilitate a acesteia, inclusiv Ón situaţia schimbării domiciliului." - deci motivatia legala nu era fiindca sufixul nu are legatura cu zona, ci fiindca asa spune legiuitorul. Era o facilitate pentru radioamator si o comoditate pentru ANCOM sa nu schimbe sufixul.
In legislatia in vigoare Dec. 245/2017 acest aspect nu mai este reglementat. Din comoditate speram ca aceasta practica va ramane neschimbata dar legal, ANCOM nu are nicio obligatie. Poate are norme metodologice interne in care exista referire la aceasta pastrare a sufixului dar nu stim nimic sigur.

Orice alta informatie e binevenita

73

YO6OWN  [Rezolvat] (Thu Nov 1 08:50:08 2018)
Dragi useri, din acest moment, parola pe care o alegeti se stocheaza criptata (hash SHA1) dar chiar si asa va rog nu refolositi combinatii login-parola din ce folositi la e-mail, facebook si altele. Pana in aceasta versiune nu mi-am pus probleme de securitate fiindca ce introduceti ca login si parola poate fi absolut orice si alte date nu va cer(e-mail sau altele) dar puteti fi victima propriilor obisnuinte. Cu stiinta mea nu s-a intamplat niciun furt de parole dar cine stie, incerc sa raman pe partea sigura ca sa puteti veni cu incredere pe acest site si sa folositi simulatorul. Acesta este un serviciu voluntar, sper ca o sa-l pot tine activ cat timp va fi nevoie de el. 73 de YO6OWN

YO6OWN: 73